©  Photo:

Turforslag: Vissenbjerg området

Oplevelser for hele familien.

Turforslagets rutebeskrivelse

Start og slut hos Vissenbjerg Storkro.

Åben ruten på Google Maps her: Vissenbjerg området.

Vissenbjerg Storkro

Kør til højre ad Søndersøvej og fortsæt ligeud. Herefter kommer parkeringen til Terrariet Vissenbjerg og Vissenbjerg Bakker på højre hånd.

Terrariet

Her finder i en af Skandinaviens største samlinger af eksotiske dyr som slanger, øgler, skildpadder, frøer, skorpioner og edderkopper. Terrariet byder på spændende udstillinger, der giver et unikt indblik i dyrenes liv, adfærd og levesteder fra hele verden.

Vissenbjerg Bakker

Tag på en fynsk bjergtur. Her på toppen af Fyn har gletsjerne efterladt et stort område med mægtige bakker, stejle skråninger og dybe slugter. Ved ”Udsigten” er I nået 129 meter over havet. Her åbner sig en fantastisk udsigt mod Brændholt Bjerg og Frøbjerg Bavnehøj.

Frøbjerg Bavnehøj - Fyns højeste punkt

Fortsæt videre til Frøbjerg og bestig Frøbjerg Bavnehøj, som er Fyns højeste punkt på 131 meter. Fra top­pen af Bavnehøjen er der en fantastisk udsigt over Fyn. Landskabet er dannet af istiden. I gamle dage blev der tændt bål (bavner) på højene rundt om i landet for at kommunikere med hinanden. Bavnehøjen er en del af et karakteristisk dødislandskab. Bakkerne er flade på toppen med meget stejle sider og markante smeltevandsslugter. Det 12 ha store område omkring Frøbjerg Bavnehøj ejes af Naturstyrelsen og blev fredet i 1947. Området består af to bakker, selve Bavne­højen på 131 meter og den lille høj på 122 meter. På Frøbjerg findes bl.a. en mindelund for besættelsestidens ofre og flere andre mindesmærker. I det gamle is­hus ved bunden af Frøbjerg Bavnehøj er en lille sommer-åben udstilling, som fortæller om bavnehøjens historie. Frøbjerg har fået sit navn efter frugtbarhedens gud, Frø eller Frej. I oldtiden var Frøbjerg et helligt sted, hvor der, før foråret kom, blev holdt offerfest. Ved den lille høj lig­ger festpladsen, hvor Frøbjerg Festspil siden 1986 har lavet friluftsteater. Hvert år trækker festspillene op mod 25.000 mennesker ud i naturen. Indtil 1910 var bakkerne græsklædte uden træbevoks­ning, og de blev brugt til græsning for både får og kreatu­rer. Bavnehøjselskabet plantede i 1911-1912 mange af de eksisterende træer, men der er kommet mange flere træer og buske til, som siden er blevet beskåret for at bevare den enestående udsigt. I dag græsses bakkerne af får, som hjælper med at holde træer og buske nede.

Skoda Museum & Hørvævsmuseet i Krengerup

Tag videre til Krengerup Gods, hvor i finder to spændende museer. På Škoda Museum Danmark kan i opleve en imponerende samling af Škoda-modeller, der fortæller historien om bilmærkets udvikling fra de tidlige år til i dag.

Lige ved siden af ligger Hørvævsmuseet, hvor I kan dykke ned i den danske tekstilhistorie. Museet giver et fascinerende indblik i hørproduktionens betydning for Fyn og resten af Danmark. Se de gamle væve i aktion, oplev håndværket på nært hold, og lær om hele processen fra hørplante til færdigt tekstil.

Lilleskov Teglværk

Fortsæt turen mod Tommerup Stationsby. Kør en lille afstikker ud af Lilleskovvej og se Lilleskov Teglværk. Museet blev stiftet i 1985 for at bevare og drive Lilleskov Teglværk. Der er kun åbent få dage i løbet af året, men I kan efter særlig aftale komme på besøg.

Følg ruten tilbage til Vissenbjerg Storkro.